japanners

Voor het 10-jarig bestaan van het Daklozenloket (GGD/CCP Haaglanden) kreeg ik de opdracht een beeld te ontwikkelen. De titel van het beeld is: “Japanners Repareren met Goud.” Het Daklozenloket is een loket waar mensen binnen kunnen komen als zij op straat zijn beland. Aan het loket staan een medewerker van het CCP én een medewerker van de Dienst Sociale Zaken mensen te woord die in de problemen zijn geraakt en hun huis kwijt zijn. Mensen die aankloppen bij het loket zijn vaak in wanhopige toestand. Het contrast tussen het menselijk leed en het formele karakter van de inrichting van het loket is erg groot. Met het beeld wens ik de medewerkers van het loket toe om op een zorgvuldige, mooie en menselijke manier de problemen van mensen aan te pakken.

loket

vaas1Japanners repareren met goud, plotprints en 22 karaats bladgoud op papier, gevuld met purschuim, afgewerkt met een coating van polyester giethars, 2017

beeldccp

ccploket

vaas2