al doende

Speciaal voor de nieuw gebouwde Brede Bossche School Boschveld ontwikkelde ik namens de Academie voor Beeldvorming een kunstwerk in opdracht van de gemeente Den Bosch. Leerlingen en professionals kregen de opdracht om na te denken over welk beeld zij als school willen uitstralen naar de wijk. Overdag is de zon een perfecte rood gele cirkel op de muur van de school. ‘s Nachts, als het donker wordt, verschijnt er een onhandig en kinderlijk getekend zonnetje met lachend gezicht. Het kunstwerk is een aanmoediging om op een positieve manier te blijven werken aan vooruitgang en tegelijkertijd een herinnering aan persoonlijke leermomenten en kinderlijke ontwikkeling.

FB20150312_114713 (2)Al Doende Leert Men, transparante kunststof onderdelen – achterzijde beplakt met folie met fotoprint, van kleur veranderende led-lichten, doorsnede is 3,75 meter

zonnachtxAl Doende Leert Men, bij nacht

_MG_2177-als-slim-object1-cr (1)Foto Mike Harris

De zon is gemaakt van transparante kunststof onderdelen die aan de achterzijde zijn beplakt met een folie met daarop een fotoprint. De doorsnede is 3,75 meter. Achter de kunststof onderdelen zijn van kleur veranderende led-lichten geplaatst. Hartelijk dank aan Kleefkracht, Van Woesik Elektro, Gemeente Den Bosch, Academie voor Beeldvorming en Mike Harris die de onderste registratiefoto maakte.