Voor eeuwig

In een serie bijeenkomsten heb ik samen met bewoners en professionals uit de Graafse wijk in Den Bosch nagedacht over een beeld voor de buurtkamer van deze beruchte wijk met slecht imago. We bezochten in de onderzoeksfase het stadsarchief. Conclusies van het onderzoek werden door mij verwerkt in een kunstwerk met de titel “Voor eeuwig en altijd – Always and Forever”. Deze titel is een liefdesverklaring aan de Graafse wijk, maar ook een statement: je kunt je eigen geschiedenis maken! Niets staat voor eeuwig vast, je hebt als mens invloed op je omgeving. De bewoners hebben wandelend een registratiefoto van het kunstwerk (door fotograaf Mike Harris) naar het Stadsarchief gebracht. Latere generaties kunnen zo in het archief zien hoe buurtbewoners met elkaar nieuwe geschiedenis maakten.

AlwaysForever-03Foto Mike Harris

Schermafbeelding 2016-04-26 om 11.23.35

30zww

Schermafbeelding 2016-04-26 om 11.24.00

AlwaysForever-01Foto Mike Harris

archief2

Schermafbeelding 2016-04-26 om 11.24.32

AlwaysForever-04cropFoto Mike Harris

Schermafbeelding 2016-04-26 om 11.22.06

“Voor eeuwig en altijd – Always and Forever” heeft een breedte van 220cm en een hoogte van 300cm. Het werk is gemaakt van fotoprints die verlijmd zijn op houten panelen. Hartelijk dank aan de Academie voor Beeldvorming, Divers Welzijnswerk, Het Stadsarchief, Buurthuis BBS De Graaf, fotograaf Mike Harris, Lin Houtman, Teddy Tempelmans en vele anderen.