Gesloten cirkel

Kan ik schrijven over mijn werk als beeldend kunstenaar zonder te vervallen in abstracte taal? Sinds de geboorte van dochter Havana kijk ik vanuit een ander perspectief naar de ander, mezelf, de wereld en werk. Ik ervaar door dit kleine mensje elke dag angst en geluk tegelijkertijd. Wat een verantwoordelijkheid! 

Eigenlijk wist ik het altijd wel. Het leven is niet zo overzichtelijk als een droge gestructureerde kunstportfolio. Ik zoek samen met de mensen om me heen naar betekenis in het leven. De grens tussen onderwerp, publiek en maker is in mijn praktijk nooit helemaal helder. Dat is een bewuste keuze. Kunst is het perfecte middel om veranderingen zichtbaar te maken in jezelf en de samenleving. Met kunst kan je jezelf, je misschien wat vastgeroeste visie en de wereld een beetje op z’n kop zetten. Eigenlijk best vreemd dat ik het zoeken en de worsteling wel kon laten zien binnen een collage of film, maar van mijn portfolio een gesloten cirkel probeerde te maken. Was dit professionaliteit of kan het ook anders? 

IMG_9241Gerson, dankjewel voor de mooie dochter die je me hebt gegeven!