lucht kasteel

Dat je van papier imposante driedimensionale sculpturen kunt maken was een belangrijke ontdekking. Langzaam worstelde ik me los van het 2 dimensionale kader aan de muur. De 3 dimensionale werkwijze heeft me onbegrensde mogelijkheden geboden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Iemand zei ooit tegen de me: “Jij gelooft in onmogelijke dingen, je bent naief, leeft in een droomwereld. Mensen kunnen niet veranderen door kunst. De beeldtaal van je sculpturen past daar heel goed bij. Van een afstand lijkt er een robuuste sculptuur te staan, maar eigenlijk is alles flinterdun papier gevuld met lucht”.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De opmerking was als kritiek en compliment tegelijk bedoeld, en deze dubbelheid blijf ik graag met me meedragen. In luchtkastelen blijven geloven doet me goed.