Christiane F

Christiane F. werd geboren in Hamburg. Haar familie verhuisde naar West-Berlijn toen ze nog kind was. Ze vestigden zich in Gropiusstadt, een troosteloze wijk met hoge betonnen flatgebouwen waar veel sociale problemen heersten. Christiane’s vader dronk zwaar en had last van hevige woede buien. Haar ouders zijn uiteindelijk gescheiden. Toen ze 12 jaar oud was begon ze met het roken van hasj met een groep vrienden die wat ouder waren. Ze begon geleidelijk te experimenteren met sterkere drugs, zoals LSD en verschillende pillen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ze eindigde met heroïne. Toen ze 14 werd was ze junkie en prostituee. Ze hing rond bij, het toen grootste treinstation van West-Berlijn, Bahnhof Zoo. Ze was lid van een beruchte groep tieners aldaar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het boek “Wir Kinder von Bahnhof Zoo” gaat over het verhaal van Christiane F. Frank, een Nederlandse man met schizofrenie, vertelde dat hij Christiane F. heeft gekend. Ik verwerkte dit verhaal in een collage. Het project werd mogelijk gemaakt door psychiatrische instelling Haarsteeg.